kolmapäev, 11. mai 2011

Penne alla Vodka ehk Viinamakaronid

Tunnistan, et vahepeal on olnud väga kiired ja keerulised ajad ning seega olen olnud pisut eemal nii blogist kui ka toidutegemisest. Aga nüüd püüan end parandada ja panna siiski kirja kõik põnevad retseptid, mille vahepeal kogunud ja läbi proovinud olen :)
See siis taaskord üks põnev pastaroog, mille kastmesse lisatakse ka pisut viina. Esmapilgul ilmselt hirmutav ja ehk isegi pisut eemaletõukav aga kindlasti väärt proovimist :) Maitse poolest absoluutselt võrratu, maitsev ja mahe.

Retsept mõeldud 4le kuni 6le sööjale

Vaja läheb:
1 sl oliiviõli
noaotsatäis soola
1 keskmine sibul
1 küüs küüslauku
400 g purustatud tomateid
noaotsatäis magusat paprikapulbrit
100 ml rõõska koort (35%)
4 sl viina
*Ise lisasin kastmele veel maitse järgi ka pisut suhkrut kuna tegemist oli minu jaoks pisut liiga hapude purustatud tomatitega
500 g pennesid
riivitud parmesani

Kõigepealt peaks valmistama kastme. Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja kuumuta paar minutit. Seejärel lisa peenestatud küüslauk. Maitsesta soolaga ja kuumuta pidevalt segades, kuni sibul on muutunud klaasjaks. Ära pruunista. Lisa sibulale ja küüslaugule purustatud tomatid ja paprikapulber. Hauta tasasel tulel 15-20 minutit. Aegajalt sega. Lisa juurde ka rõõskkoor ning lase kastmel keema tõusta. Lisa kastmele ka viin ja võta kaste tulelt. Keeda penned soolaga maitsestatud vees al dente. Kurna pasta ja sega see kokku kastmega. Serveeri kohe riivitud parmesaniga.


Originaalretsept pärit Nami-Nami foorumist http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7205

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar